Писане на платени статии


Ако обичаш да пишеш и притежаваш писателски умения, то тогава професията копирайтър (Copywriter) е точно за теб. Можеш да я упражняваш свободно и да печелиш от нея.. За нея не са нужни нито образование, нито специална квалификация. Важното е да имаш нюх към писането, да си добре информиран, с добри идеи и с богата обща култура. 


 Какво всъщност представлява копирайтинга?

Огледай се и ще видиш, че около теб всичко е реклама. И не говоря само за телевизионната. По пощата постоянно получаваш рекламни вестници или листовки. На улицата ти раздават всевъзможни флайъри. В интернет, където и да си – има рекламни банери и статии. Зад всичко това стои копирайтинга – текст или мултимедия, които да накарат читателя, слушателя или зрителя, (на подсъзнателно ниво) да купи даден продукт или да действа по определен начин..

Какво е да си копирайтър?

Със сигурност те очакват дълги, безсънни нощи прекарани в писане и тъпчене с кафе. Но когато получиш заплатата, чека или транзакцията по банковата ти сметка, ще осъзнаеш, че си е заслужавало. А и копирайтъра не практикува тази професия само заради парите. Те са стимул и способ, но да дадеш на света добра идея, дори гениална, е най-страхотното нещо. Да излезеш от рамките на всичко писано до сега и да създадеш уникален текст. Именно това правят копирайтърите.

Къде и как се практикува тази професия?

Като копирайтър, можеш да работиш на хонорар за някоя фирма, интернет издание или рекламна агенция. Ще имаш и възможността да получиш трудов договор и да работиш за една единствена компания. А също така, можеш да работиш и за себе си като поддържаш интересни сайтове и блогове и печелиш от реклама в тях. За последния вариант, ще отделя самостоятелна тема и ще го разгледам по-подробно.

Направи си портфолио!

За да те забележат в интернет пространството, а и за да покажеш какви са способностите ти, ще трябва да си направиш собствен блог. Помисли, с кои теми си най-информиран и запознат и започни да пишеш статии! Блогът е едно чудесно място да споделяш информация със света- и то БЕЗПЛАТНО! А и за да станеш добър копирайтър ще трябва да тренираш, пишейки. Освен това, този блог ще бъде твоето портфолио за пред работодатели и компании. Направи го интересен, слей дизайна със съдържанието. 

-

0 Коментари:

Post a Comment

More

Whats Hot