Свободни професии за свободни хора



Как да оцелееш във времена на криза, особено ако си безработен?Кандидатстваш по обяви но безуспешно. Ходиш на интервюта, но получаваш отговора „Ще ти се обадим.”, което така и не става.  Вече си почти обезсърчен и не виждаш светлина в края на тунела.. Но не се отчайвай! Представи си, че можеш да работиш в къщи, докато се излежаваш в леглото.. Е, вече можеш!

Така наречените „свободни професии” могат да осигурят както постоянен, така и допълнителен доход на всеки. Не е нужно да си служител на някоя компания или работник на заплата. Свободните професии ти дават пълна независимост. Сам определяш както заплатата си, така и работното време. 

Става ясно, че тези, които упражняват свободни професии, работят сами за себе си. От английски език думата, за такъв човек  е Фрийлансър (Freelancer), а дейността която извършва Фрийланс (Freelance). Такива хора могат  да бъдат счетоводителите, адвокатите, архитектите, преводачите, журналистите, художниците, дизайнерите, писателите, програмистите и т.н. 

В този блог ще обърна внимание на тези свободни професии, които в някаква степен не са все още достатъчно популярни в България. Ще ви дам съвети, как можете да започнете дейност, която да ви носи доходи. Ще разгледаме качествата, които са нужни за да упражнявате свободна професия. Ще има и доста примери за хора, печелещи добре и живеещи от такъв вид работа. Да, това е все пак работа и трябва да се отнасяте изключително сериозно към задачите, ако решите да станете фрийлансъри. Ще отговоря на всеки един ваш въпрос с възможно най-компетентен и разбираем за вас отговор. 

Надявам се тук да откриете нови идеи, както за работа, така и за собствен бизнес.

И помнете, свободните професии са стъпка към личната ви финансова независимост.

Възползвайте се!

0 Коментари:

Post a Comment

More

Whats Hot